Pravila konkursa

  1. Autor/ka fotografije morate biti vi!
  2. U konkursu mogu da učestvuju samo fotografije pod slobodnom licencom (CC-BY-SA 4.0).
    Pažnja: Ove fotografije će nakon konkursa biti javne za upotrebu, odnosno slobodne za korišćenje, kako na Vikimedijinim projektima, tako i u ostale svrhe.
  3. Najmanja rezolucija fotografije mora biti 1500x1000 px
  4. U konkursu mogu da učestvuju samo one fotografije koje su poslate tokom septembra 2016. godine. Ukoliko je fotografija nastala u nekom drugom periodu, ona takođe može da učestvuje u konkursu (npr. slika iz 2010. godine).
  5. Broj fotografija koje jedan autor/ka može poslati nije ograničen.
  6. Neophodno je imati aktivnu adresu e-pošte na nalogu Wikimedia Commons, koji se koristi za slanje fotografija. Ukoliko nemate nalog, a želite da učestvujete u konkursu, možete ga napraviti ovde: Wikimedia Commons
  7. Svaka poslata slika mora sadržati jedinstveni ID, koji se može pronaći uz ime kulturnog dobra koje fotografišete.
  8. Nepokretno kulturno dobro koje fotografišete mora biti sa sledeće četiri liste nepokretnih kulturnih dobara u Srbiji:

SPOMENICI KULTURE
ZNAMENITA MESTA
PROSTORNE KULTURNO-ISTORIJSKE CELINE
ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA

Napomena: Koordinate i adrese kulturnih dobara u tabelama su unete radi lakše orijentacije. Molimo vas da pre slanja fotografija proverite da li je reč o odgovarajućem spomeniku. Ukoliko niste sigurni, a enciklopedije i drugi izvori informacija vam ne govore mnogo, konsultujte se sa nekim.